Съдът отказа да освободи Биляна Петрова, тя се разплака

  • 21 август 2018 17:18

  • 4672
  • 6
Съдът отказа да освободи Биляна Петрова, тя се разплака
© bulphoto

Специализираният наказателен съд отхвърли искането на бившия заместник-кмет на столичния район „Младост" - Биляна Петрова, да напусне ареста, съобщава БНР. Съдът се позова на назначената съдебно-медицинска експертиза, според която, въпреки здравословните й проблеми, разследваната за корупция Петрова може да се лекува и под стража.

Според д-р Адриана Русева заболяванията на Петрова не изискват болничен престой и затова тя се е консултирала и е осигурила личен преглед на бившия заместник-кмет при още специалисти. Това предизвика реакцията на задържаната, според която вещото лице е изследвало и въпроси, които не са му възложени от съда и прави изводите си без да се е запознала с условията в ареста. Съдът обаче не се съгласи и дори похвали Русева, че е проявила самоинициатива за попълване на изследването. Според магистратите консултациите с други специалисти не само не е неправомерно, а е проява и на висок професионализъм.

Докато защитата на Петрова искаше освобождаването й, не само заради здравословните й проблеми, а и защото не е участвала в корупционна схема с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и бившия районен кмет Петко Дюлгеров по изнудването на бизнесмена Александър Ваклин, обвиняемата се разплака, а съдът даде почивка. След това обяви, че Петрова остава под стража - решение, което тя може да обжалва на пред Апелативния специализиран съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4672 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
xfb

2018.08.22 | 18:09

6
Баси грозотиите обаче!! И 2-те са тотални урунгели!
Бизнесмен

2018.08.22 | 15:32

5
Нека, нека. Откакто са в ареста, успешно успяхме да разкопаем няколко паркчета и детски игрища. Вече спокойно можем да си бетонираме!
Наблюдател

2018.08.21 | 21:04

4
Дааа! За кокошка няма прошка, за кон няма закон! Бенчо Бенчев на свобода, а тези женици гният в мизерните условия, защото са НЕУДОБНИ! КЪДЕ Е ТЕМИДА? Няма такава държава!
DJ Sash

2018.08.21 | 20:20

3
Абе как така изведнъж 99 % от задържаните за корупция и прочиее виждаш ли започват да страдат от здравословни проблеми? Га са на свобода и искат мангизи наляво и надясно са яки на бик...

2018.08.21 | 17:54

2
тя се била разплакала...аууу, освободете я веднага - това е толкова драматично....марковски не я ли измъкна вече , като всички крадливи боклуци преди тези двете пачи
00

2018.08.21 | 17:40

1
а КОЙ ще съди този кав.ал Александър Ваклин за даване на рушвет - по закн той трябва да им е съсед по килия

Добави коментар

Водещи новини