Гледат мярката на 18-годишния шофьор от Петрич, който прегази три деца

  • 17 август 2018 17:14

  • 2386
  • 0
Гледат мярката на 18-годишния шофьор от Петрич, който прегази три деца
©

Преди минути 18-годишният Георги, премазал три деца на тротоара, влезе в съда в Петрич, където започна делото за гледане на мярката му за неотклонение.

Младежът наведе главата си при вида на струпалите се журналисти и застана на скамейката, за да изслуша обвинението и решението на съда. Часове след тежкия инцидент в Петрич полицията започна спешно разследване на школата дала книжката на 18-годишния шофьор, премазал деца на ул."Цар Борис" в Петрич. Установени са нарушения, разследването продължава. Точно преди 2 месеца Георги се е сдобил със свидетелството си за провоуправление. Полицията в Петрич събра всички необходими доказателства за повдигане на обвинение срещу 18-годишния Георги Попстоянов. Цялата документация е внесена в прокуратурата и въз основа на всички доказателства е повдигнато обвинение срещу шофьора. Той е арестуван незабавно.

Иззети са камерите на общинска администрация, проследени са всички действия на шофьора. По отношение на това правил ли е дрифтове показанията са противоречиви. Експертите смятат, че с автомобила, който Георги е управлявал - "Опел", не е възможно да се правят дрифтове, тъй като е с предно предаване. Подобни изпълнения стават с автомобили със задно предаване. Няма следи заради мокрото време. Все пак е установено от експертите, че е правил някакви опити за дрифт. Опитите да се заиграва с трагедията, чрез внушения, че полицията ще потули случая са тенденциозни, престъпно безотговорни и лъжливи. Някой яхва тази трагедия за собствени низки цели, казаха полицаи пред struma.com. Бащата на младежа е уволнен дисциплинарно от системата преди 20 години. Никакво влияние няма в момента Пламен Попстоянов в редиците на МВР, обявиха работещи по случая.

Днес близки на децата се събраха пред общината на протест. Те заявиха съмненията си, че полицаите няма да си свършат работата по случая,ще го потулят. Крайно безумни внушения на фона на тази страшна трагедия! Близките поискаха среща с кмета, за да споделят тревогите си. От полицията са категорични, че няма нещо, което да не е направено по случая. Виновният шофьор ще бъде наказан с цялата строгост на закона.

 


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2386 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини