Задържане под стража за наркодилър

  • 13 август 2018 10:27

  • 2300
  • 0
Задържане под стража за наркодилър
© Булфото (Архив)

Окръжна прокуратура Сливен повдигна обвинение, задържа за срок до 72ч. и внесе в съд искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Живко Ж.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е задържан за това, че на 07.08.2018г. в гр.Сливен в апартамент в кв.“Българка“ без надлежно разрешително по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – около 300гр. коноп /марихуана/.

По същото време и на същото място мъжът държал без надлежно разрешително огнестрелно оръжие /пистолет м.„Макаров“ без сериен номер/ и 10бр. боеприпаси. Разследването по делото се провежда от разследващ полицай  при ОД МВР Сливен.

Според наблюдаващия прокурор налице е реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, което се предпоставя от обремененото му съдебно минало от доказателствата, сочещи това, че обвиняемият е разпространявал наркотици на трети лица и от намереното в обитаваното от него жилище голямо количество високорисково наркотично вещество.

Съдът прие аргументите на Прокуратурата и на 10.08.2018г. определи постоянна мярка за неотклонение  „Задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице.

Определението на Окръжен съд Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд Бургас.

 

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини