Съдът отхвърли молбата на Куйович за предсрочно освобождаване

  • 07 август 2018 12:28

  • 1442
  • 0
Съдът отхвърли молбата на Куйович за предсрочно освобождаване
©

Съдът остави без уважение молбата на Будимир Куйович за предсрочно освобождаване от затвора. Това реши 9-ти състав на Софийски градски съд след съвещание.

Делото бе образувано по молба за условно предсрочно освобождаване от затвора на един от големите наркотрафиканти на Балканите Будимир Куйович, който в момента излежава 16-годишна присъда, след като бе задържан при специализирана акция през 2007 г. за трафик на близо 60 кг хероин.

В съдебната зала присъства и самият Куйович, който сподели, че е съгласен с мотивите на защитата.

Аргументите на защитата на Куйович са, че осъденото лице се е поправило и се разкайва за стореното. Защитата изтъкна, че лицето е изпълнило първата предпоставка за предсрочно освобождаване, а именно, че вече е изтърпял повече от половината му наложено наказание.

Държавното обвинение заяви, че молбата на Куйович е неоснователна и следва да бъде оставена без уважение.

Според прокуратурата не е налице втората предпоставка за предсрочно освобождаване, а именно лицето да е дало достатъчно доказателства за своето поправяне в затвора.

В рамките на делото се разбра, че подсъдимият не е допускал нарушения на трудовата дисциплина в затвора и дори е бил награждаван за поведението си.

Според съда Куйович няма устойчивост от ефекта на поправянето си. Съдът отчете, че молбата на Куйович е подадена веднага след като е преминало половината от наказанието му.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1442 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини