Прокуратурата с подробности за разследването на стрелбата в подлеза на бул. "България" (видео)

  • 30 юли 2018 15:56

  • 2266
  • 0
Прокуратурата с подробности за разследването на стрелбата в подлеза на бул. "България" (видео)
© Novini.bg (архив)

На 24 юли е образувано досъдебно производство за опит за убийство в подлеза на столичния булевард "България". Там след словесни пререкания между собственик на едно от помещенията и лице собственик на куче се е стигнало до удари и произвеждане на изстрел. Лицето, което е произвело изстрела, е привлечено в качеството му на обвиняем, определена му е най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Това каза на пресконференция градският прокурор на София Емилия Русинова, предаде репортер на Novini.bg

В рамките на краткия период от образуване на делото досега са извършени голям обем процесуално-следствени действия, на база на които са изготвени заключенията. Изготвени са биологична експертиза, комплексна физико-химична експеритза, ДНК експертиза, взети са натривки от лява и дясна ръка на лицата, както и от дрехите на пострадалия, иззети са камери от местопроизшествието, на които е назначена експетиза. Разпитани са свидетели. Има очевидец, който е бил на мястото при размяна на репликите, ударите и впоследствие е чул изстрел, заяви Русинова.

Събраните доказателства сочат, че първоначално е имало засечка на пистолета, след това е произведен изстрел, с който са причинени нараняванията на пострадалото лице, уточни градският прокурор на София.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини