Наказват надзиратели заради луксозни килии на знакови подсъдими

  • 13 февруари 2012 14:51

  • 6030
  • 6
Наказват надзиратели заради луксозни килии на знакови подсъдими
© Булфото

Има наказани надзиратели заради екстрите в килиите на знакови подсъдими. Това каза днес пред БНР зам.-министърът на правосъдието Пламен Георгиев.

Известни затворници тънат в петзвезден лукс, уреждат се с телефони, говорят с близките си ежедневно, получават добра храна, четат вестници, сочат източници от пандиза. Георгиев призна, че и сред служителите на затворите има хора, които не си вършат добросъвестно работата. Нямам илюзии, че положението в затворите е розово и че корупция не съществува, но ще бъда безкомпромисен това да се изкорени, заяви зам.-правосъдният министър.

Правосъдното министерство извършва проверка за гладния бунт в софийския затвор.  Група затворници обявиха гладна стачка срещу ръководството на затвора, срещу липсата на медицински грижи. Те се оплакват от извращения и геноцид. Анонимно писмо от тях е пристигнало в министерството, каза пред БНР зам.-министърът. Той обясни, че резултатите от проверката, наредена от него в затвора, ще бъдат ясни до 2-3 дни. Ще бъда безкомпромисен, ще подадем сигнал до прокуратурата, може да има и наказателно дело, ако се докаже, че има виновни надзиратели, зарече се Георгиев. Той обаче отхвърли обвинението, че в затвора нямат достъп до медицинска помощ. По неофициални данни гладуващите са между 6 и 19. Протестът в момента е само в Софийския затвор, но всяка седмица има и протести в други в страната, тъй като от около 10 000 души все има някой недоволен, каза Георгиев. Той тръгва на обиколка по всички затвори, където ще разговаря със затворници и надзиратели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6030 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мен

2012.02.14 | 10:46

1
Обявили гладна стачка ??? Еххх, тъкмо ще се научите да не ядете и ще вземете да умрете. А дано, ама надали... За храната, водата, топлото и дрехите на един затворник в никакъв случай не трябва да се дава повече от минималната пенсия. Защото много от нашите родители са в принудителна гладна "стачка" от както са се пенсионирали и не ядат всеки ден по три пъти както го правят затворниците !!! Обявявайте си гладни стачки а ако може още по-добре ще е направо да си теглите ножа, боклуци шибани ! Някои от вас, гладуващите, сигурно е осъден за това, че е откраднал и малкото, което някой пенсионер е имал ! На въжето, на дръвните или на 2 метра под земята - за нас няма никакво значение ! Гладна стачка... На майка ви в путката...
драго

2013.11.09 | 22:13

6
По затворите лежат само тия които краднат от богатите ... тез дето колят , убиват и изнасилват ... са богатите .. аре ся у лево ...
NEMO

2012.02.14 | 14:10

2
Евала бе МЕН !!! Само така... Ама освен пистолета,автомата и т.н. си приготви един ПО-ДЕБЕЛ-ОБАЧЕ ЧЕТВЪРТИТ, ЗА ДА НЕ ТИ ПРЕВЪРТА P.S. ИЗВИНЯВАЙ БЕ МЕН, АМА САМО ЕДНО ВЪПРОСЧЕ- НА МИЛАТА ТИ МАЙЧИЦА В УСТЕНЦАТА !!! златнизъби има ли?
батман

2012.02.14 | 21:52

5
Крайно време е да се спре с фразата 'права на човека'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Циганите да нямат право на повече от 1 дете ,защото СПОРЕД ПРАВАТА НА ЧОВЕКА това дете заслужава нормално детство с най-необходимите неща,които циганите не могат да осигурят .БАСТА!!!
вовоко1

2012.02.14 | 21:51

3
права на човека! Да ама човек ли е този който уби баща си ,изнасилил баба си гаврил се с дъщеря си. Защо да лежи на гърба на съвестния данъкоплатец? Да върви да храни червейте!!!!!!!!
Metalista

2012.02.14 | 21:51

4
Подкрепям и двата коментара!!! Що пък трябва НИЕ да ги храним?!?

Добави коментар

Водещи новини