Хванаха ало измамник, излъгал мъж с 12 000 лева

  • 24 юли 2018 16:53

  • 1938
  • 1
Хванаха ало измамник, излъгал мъж с 12 000 лева
© Pixabay

В Районна прокуратура – Благоевград е започнало досъдебно производство за извършена телефонна измама.

Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В резултат на проведените общоиздирвателни мероприятия и действия по разследването е бил установен съучастник в извършване на деянието – Г.Р. С постановление на прокурор същият е бил привлечен в качеството на обвиняем.

За времето от около 9 ч. до 13:30 ч. на 20.07.2018 г., в гр.Благоевград в съучастие с неизвестно по делото лице с цел да набави за себе си имотна облага Г.Р. възбудил и поддържал заблуждение у А.Р.

На пострадалия било заявено, че след предаване на сумата от 12 000 лева ще бъде извършена животоспасяваща операция на сина му. Според дадените му инструкции парите следвало да бъдат оставени пред жилищен блок в града на човек, изпратен от „доктора“.

Престъпното деяние останало недовършено от Г.Р., поради задържането му от органите на ОД на МВР гр. Благоевград. Вчера по искане на Районна прокуратура – Благоевград съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно е приключило наказателно производство за същото престъпление по внесен в съда обвинителен акт на Районна прокуратура – Благоевград.
Подсъдимият Д.Р. от с. Долни Дъбник, обл. Плевен е бил признат за виновен за извършена телефонна измама по схемата „съдействие на полицията“.

Той действал като помагач – в съучастие с неустановени по делото лица – извършители, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага. Д.Р. умишлено улеснил извършителите да поддържат заблуждение у двама възрастни мъже, в резултат на което им била причинена парична вреда.

С влязла в сила осъдителна присъда на първоинстанционния съд на Д.Р. е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от две години и осем месеца, което е отложено с изпитателен срок от пет години.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1938 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
мииии

2018.07.24 | 17:26

1
вече не е интересно.......народа съвсем оглупя....може би си го заслужава!!!!!

Добави коментар

Водещи новини