Постоянен арест за молдовеца, взривил банкомат в Пловдив

  • 19 юли 2018 17:09

  • 1858
  • 1
Постоянен арест за молдовеца, взривил банкомат в Пловдив
© gettyimages (архив)

Пловдивският окръжен съд потвърди взетата от Районен съд-Пловдив мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Евгени Н.

Той е обвинен в това, че на 7 юли 2018 г. в жк. „Тракия“ в Пловдив в клон на банка ДСК е извършил кражба в големи размери чрез разрушаване на банкомат. За извършеното от него тежко умишлено престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд-Пловдив.

Според съда в този, макар изключително ранен етап от разследването, са налице достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение за това, че обвиняемият Евгени Н. е съпричастен към престъплението, за което е обвинен.

Съдът приема, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие с оглед на това, че няма адрес в България, на който да пребивава, а преди задържането се е подготвял да напусне страната. Според магистратите при по-лека мярка за неотклонение е налице опасност Евгени Н. да извърши друго престъпление, тъй като от представената от прокуратурата справка е видно, че срещу него в Молдова има образувани наказателни производства.

Определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1858 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Galena

2018.07.19 | 21:45

1
Айде да видим,колко време ще го държите,защото историята помни същия случай пт преди месеци....но младежите са на свобода!;)

Добави коментар

Водещи новини