2 г. затвор за мъж, умишлено запалил лек автомобил

  • 11 юли 2018 14:30

  • 1339
  • 0
2 г. затвор за мъж, умишлено запалил лек автомобил
©

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи ефективно наказание от 2 г. „лишаване от свобода“ спрямо Валери Б., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Той е подсъдим за това, че на 03.11.2017г. в гр. Сливен запалил лек автомобил „Сузуки“, собственост на мъж, като е имало опасност пожарът да се разпростре върху други два леки автомобила – престъпление по чл.330, ал.2, т.2,вр. ал.1 от НК.

Подсъдимият бил многократно осъждан за извършени престъпления срещу собствеността. Последното си ефективно наказание е изтърпял на 06.04.2016г. Валери Б. бил в лоши отношения с пострадалия, тъй като пострадалия дължал пари на негов роднина. Поради тази причина подсъдимият решил да подпали автомобила на пострадалия. За да изпълни намеренията си, Валери Б. оглеждал блока, в който пострадалият живеел. Валери Б. се сдобил и със запалителна смес. На процесната дата подсъдимият се доближил до автомобилите, които били собственост на пострадалия и залял единия от тях със сместа, след което го подпалил.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен е постановена след заседание, проведено по реда на съкратеното съдебно следствие. Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини