Оставиха в ареста бандата на сина на Йоско Костинбродския

  • 10 юли 2018 17:44

  • 4105
  • 0
Оставиха в ареста бандата на сина на Йоско Костинбродския
© Getty Images/Guliver

Апелативният специализиран съд потвърди определението на първата инстанция и остави в ареста Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов - Костинбродския и още девет други лица. Смята се, че Йосифов е ръководил престъпната група, която се е занимавала с разпространение на наркотици и е готвела покушения над магистрати и полицаи.

Престъпната група беше задържана преди седмица. Убийствата били готвени, защото служителите на МВР и прокуратурата са работили активно върху други разследвания, свързани с обвиняемите лица, членове на тази група и не само.

По свидетелски показания имало и списък на лицата, срещу които са готвени престъпни действия. В него влизат двама прокурори от Специализираната прокуратура - Георги Мойсев и Емил Галипонов, както и двама служители на ГД "Национална полиция", единият от които Михаил Наумов, началник на сектор "Убийства", стана ясно на днешното заседание.

Адвокатът на Йосифов Тезгюл Лютфиева обясни пред журналисти, че свидетелят, който дал показания, че има списък с лица, е Венцислав Дамянов. По думите й той е бил задържан до 29 юни в ареста в Пловдив и е освободен веднага, след като е дал показания срещу Иван Йосифов. Той е бил задържан за разпространение на кокаин.

Никой от въпросните магистрати и служители на МВР не е работил по случаи срещу Йосифов, нито срещу баща му, нито срещу някои от другите членове на групата, обясни Лютфиева, цитирана от БТА.

Тя каза още, че при претърсванията в домовете на нейните подзащитни не са открити наркотици или оръжия. По делото нямало и данни за готвените покушения или за следене на определени лица.

Прокурор Емилия Станинска каза пред медиите, че все още не са разпитани прокурорите, срещу които се е готвело покушение.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4105 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини