Задържаха под стража жена за грабеж

  • 10 юли 2018 11:38

  • 1575
  • 0
Задържаха под стража жена за грабеж
© Pixabay

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Ф.

Това съобщиха от пресцентъра на обвинението.

Жената е привлечена като обвиняема по досъдебно производство за това, че на 05.07.2018 г. в гр. Стара Загора отнела чужда движима вещ. Тя задигнала един чифт златен синджир с тегло 5,68 грама, 14 карата, от владението на собственика с намерение противозаконно да я присвои. За целта си е употребила сила.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 05.07.2018 г. обвиняемата била в гр. Стара Загора. Жената искала да краде, за да продава след това плячката.

Обвиняемата отнела златен синджир от друга жена, след което избягала. При проведени процесуално-следствени действия обвиняемата била установена и задържана. И.Ф. е криминално проявена, реабилитирана, с недобри характеристични данни.

Спрямо нея се водят още три досъдебни производства за извършени тежки умишлени престъпления против собствеността. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.Ф. е извършила престъплението, за което е привлечена като обвиняема и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.Ф. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини