Прокуратурата разследва случая с открития мъртъв охранител в Партийния дом

  • 09 юли 2018 15:48

  • 2629
  • 2
Прокуратурата разследва случая с открития мъртъв охранител в Партийния дом
© Getty Images/Guliver

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за починалия охранител в сградата на Народното събрание (бившия Партиен дом - б.р.), съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Даниел Тасев, на 25 г., беше открит в шахта на строеж в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър Батенберг" 1. Първоначалната версия на разследващите е за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на занятие.

С постановление на наблюдаващия прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване причината на смъртта.

Ще бъде проверено още спазването на трудовото законодателство и изискванията за безопасност на труда, както и документацията на фирмата, в която е работил Даниел Тасев, ще се изискат записите от видео-наблюдението.

НСО изразява своите съболезнования на близките на загиналия в сградата на Народното събрание охранител, се посочва в заявление на Национална служба "Охрана" (НСО) във връзка с медийния интерес и различните интерпретации на нещастния случай от 07.07.2018 г., при който в сградата на Народното събрание загина 25-годишен охранител, служител на частна фирма.

"Изразяваме своите съболезнования към семейството и близките на загиналия при трагичния инцидент млад човек. Факти и обстоятелства, свързани със случая, могат да предоставят единствено разследващите органи. До приключване на разследването НСО няма да коментира инцидента", се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2629 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.09 | 21:47

2
Тая Султанка е голяма Стръвница ненаситна цица!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2018.07.09 | 16:06

1
А ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА СУЛТАНКА ПЕТРОВА И ДАЛИ ТОЗИ ОХРАНИТЕЛ Е РАБОТИЛ В НЕЙНАТА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА.И АКО Е РАБОТИЛ ЗА НЕЯ,ТОВА НЕ Е ЛИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ.

Добави коментар

Водещи новини