Оставиха в ареста мъжа, който преби до смърт професор в Пловдив

  • 05 юли 2018 14:39

  • 1661
  • 3
Оставиха в ареста мъжа, който преби до смърт професор в Пловдив
©

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста с най-тежката мярка "Задържане под стража" Илия Стоичков, на 42 години. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 3 юли в Пловдив умишлено е умъртвил доц. Стефан Нейков /на 70 г/. Установено е, че Нейков е починал след жесток побой с бейзболна бухалка, извършен от обвиняемия.

Това е станало извън Пловдив, близо до село Оризари, където пострадалият е бил примамен от Стоичков и съпругата му Иванка, негова бивша студентка.

По думите на прокурора от ОП Георги Пенев установени са две рани на главата, емболия, множество счупени ребра, кръвонасядания и разкъсване на аналния отвор, причинено от бухалката. Отнет му бил и златен синджир, който Стоичков заложил, допълни Пенев, информира БНТ.

По данни на разследването Иванка и убитият са имали връзка през 2005 година, но тя прекъснала обучението си. Сега поискала да поднови следването си и се свързала с Нейков, за да й помогне, а той, според показанията на задържания, започнал да я изнудва за секс. Илия Стоичков твърди, че не искал да убива жертвата, а само да я сплаши. След побоя съпрузите транспортирали пребития до района на Военна болница, където е намерен от полицията.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1661 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
боби

2018.07.05 | 16:10

3
Каква жестокост и садизъм от двойката! То тя много праведна булката му като сълза и някой друг виновен! Че дори и търговия с ланеца му направили! Искал да го сплаши, ама нейсе друг път, съвсем планирано убийство по много мъчителен начин!
Мутю

2018.07.05 | 15:18

1
Бря, бря на 70 и си иска, ама ако каже ДА, ко прайм, бе наборе?
Х

2018.07.05 | 15:20

2
Шъ гъ е,,бе, ва дъртьо

Добави коментар

Водещи новини