Мая Манолова дава на прокурор цената на тока и парното

  • 02 юли 2018 16:27

  • 9119
  • 8
Мая Манолова дава на прокурор цената на тока и парното
©

Омбудсманът Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще се срещне със заместник-главния прокурор и ръководител на Върховна административната прокуратура Ася Петрова във връзка с решенията на Комисията за водно и енергийно регулиране /КЕВР/ за повишаване цените на парното и тока, съобщиха от пресцентъра на обществения защитник.

Средното покачване на цената на електрическата енергия за потребителите на регулирания пазар за новия ценови период е с 2,03%, а на топлинната енергия с 7,33%.

„КЕВР продължава своята любима практика да коригира цените на парното и тока само, когато посоката е увеличение, но когато цената на природния газ се намалява, няма съответно намаляване на цените на тези услуги от първа необходимост от българските граждани“, посочи Манолова, като припомни, че намалението на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2017 г. от 7,29% не е било отразено в цените на парното и тока.

По думите й по време на обсъждането за повишаване цените на парното и ел. енергията не е било ясно какво ще бъде увеличението на цената на природния газ, както и че то е било проведено формално.

„Сезирали сме и Конституционния съд, атакувайки текста, който не дава право на гражданите да обжалват подобни решения, които касаят бюджета на техните домакинства. Единствената възможност, която остава за правна реакция, е през прокуратурата, която ако намери достатъчно основания, може да протестира тези решения на КЕВР“, обяви Манолова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9119 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2018.07.02 | 20:01

4
Тая си прави мощен PR, защото се цели в мястото на Фандъкова. Ами ако цената на енергията е недостатъчна, фирмите нямат достатъчно пари за поддръжка на мрежата и тогава катастрофата ще е пълна. Нея това не я интересува. Иска публично да блесне, като защитник на народа. Какво ще стане утре- не я интересува. Майстор на демагогията. Да й вярва, който иска. Аз-НЕ!

2018.07.03 | 12:20

8
За сведение заплатите на енергетиците трябва да са МНОТО ВИСОКИ, за да мотивират способни хора, а не сополи да работят там. Така е по целия свят. Не съм чувал за стачка на енергетиците никога и никъде. Алтернативата е "няма ток" и всички произлизащи от това гадости и примитивни политически манипулации, като тази.
пурко

2018.07.02 | 23:01

6
От"недостатъчната цена" на енергията, офисите на електроразпределителните дружества заприличаха на другите обирджии...банките...да не говорим за луксозните им автомобили и заплатите им на министри....
Петър

2018.07.02 | 20:31

5
Единствения човек в тази мафиотска държава и при това жена която се мъчи да направи нещо.

2018.07.03 | 03:51

7
След Костинброд хич, ама хич не и вярвам...
????

2018.07.02 | 19:59

3
Другарко Манолова,до КОГА ще продължавате да се ГАВРИТЕ с този ИЗСТРАДАЛ,БЕДЕН НАШ НАРОД? До КОГА?ПРЕСТАНЕТЕ!!! Ако можете НЕЩО да СВЪРШИТЕ,НАПРАВИТЕ,НАПРАВЕТЕ го, НАРОДА ни сам ще го ВИДИ и ОЦЕНИ!!! Какво е това,"дава на прокурор"? Е,и??????????????????? НАРОДЕ????

2018.07.02 | 19:51

2
Тая ОВЦА защо започва да БЛЕЕ ?????
Давай Майче

2018.07.02 | 18:55

1
Дай на прокурор и шефовете на продажните КНСБ та мършите са страшно платени ..и купени и продажни мекеренца ..само слугинаж ..

Добави коментар

Водещи новини