Осем години затвор за Йоско (снимки)

  • 10 февруари 2012 16:15

  • 17028
  • 22
Осем години затвор за Йоско (снимки)
© Булфото

Осем години лишаване от свобода постанови състав на Софийски градски съд на Йосиф Йосифов - Йоско за тежкото пътно-транспортно произшествие, което причини в столицата. Съдът присъди и 680 000 лева кръвнина, които Йосифов да изплати на близките.

Йосифов причини тежка катастрофа на 2 март 2011 г. Той е карал с превишена скорост и с 2,6 промила алкохол в кръвта и е причинил смъртта на двама души, а други двама са пострадали тежко.

По рано прокуратурата поиска наказание около максималното за Йосиф Йосифов - Йоско, за причинената от него преди една година катастрофа, при която загинаха двама души, а други двама бяха ранени. Припомняме, Йоско е карал джипа си пиян и с висока скорост.

Законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години. Подсъдимият обаче се призна за виновен и делото се води по съкратената процедура. В тази връзка наказанието трябва да бъде намалено с 1/3 от максималното.

И днес подсъдимият Йосифов, бе докаран в съдебна зала в инвалидна количка, придружаван от 5-ма свои приятели, и при засилени полицейски мерки. В залата дойдоха само двама от гражданските ищци, а останалите бяха представлявани от техните адвокати.

По време на едночасовите пледоарии прокурор Драгомир Янчев заяви, че изцяло поддържа повдигнатото обвинение, основавайки се на направените от Йоско самопризнания, показанията на свидетелите, направените експертизи, събраните писмени и гласни доказателства.

От своя страна адвокатите на частните обвинители и гражданските ищци настояха обвиняемият да бъде признат за виновен и да му бъде наложено най-тежкото наказание. Те поискаха да бъдат уважени и всички граждански искове, които са в размер от по 100 хил. лв.

Адвокат Стефанова изтъкна, че, за да се стигне до тази катастрофа, Йосиф Йосифов е извършил множество нарушения на Закона за движение по пътищата. Освен това той е шофирал в силно алкохолно опиянение.

Адвокат Евгениев изтъкна, че не намира смекчаващи вината доказателства, освен семейното положение на подсъдимия. Адвокатът на Йоско - Христов, опонира, че неговият клиент не е осъждан. Освен това характеристиката на Йосифов в обществото е положителна, което се доказва и от събраните материали по делото.

Христов е категоричен, че налице са смекчаващи вината обстоятелства - семейна и социална ангажираност на Йосифов, както и направените от него самопризнания. На първо място обаче е здравословното му състояние. По думите му, Йоско е инвалидизиран на 100%.

„Престоят му в затвора няма да въздейства предупредително и възпитателно. Той достатъчно е наказан, тъй като не може да се обслужва сам", подчерта адвоката и добави, че ако го затворят се поставя под въпрос неговото физическо оцеляване.

Той поиска да бъде постановена условна присъда.

Самият Йосиф Йосифов - Йоско заяви, че съжалява за случилото се и това е казал още, когато е излязъл от болницата: „Няма човек, който да иска да причини страдания на толкова семейства", заяви той и допълни, че оставя съдът да прецени какво наказание да му наложи.

Същото е отношението му и към предявените му граждански искове: „Аз ще се съобразя с това решение", заяви още Йосифов.

Последвайте канала на

17028 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар
KAYOZEROSKY-DE OPPRESSO LIBER

2012.02.15 | 11:30

21
ЩОТО НА йоско ТАКА МУ ОТТЪРВА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ГО ОХРАНЯВА БЕЗПЛАТНО ТИЯ НЕГОВИТЕ псевдоохранители не могат даго опазят ТОЙ ОТДАВНА Е ПОРЪЧАН АМА ИДЕЯТА Е ЧЕ ТРЕЕ ДА ГО СНИМАТ НА НЯКОИ ОТ ЛЮБИМИ.... ТЕ му МЕСТЕНЦА
.......

2012.05.15 | 17:15

22
Choveka ne e v zatvora obikalq si v grad sliven . v kakva e durjava ni ubiicite da si obikalqt po diskotekite i policaiite da minavat i da pravqt proverki na decata za godini apuk ubieca da e vutre po diskotekite i da go podminavat i nishto da ne mu pravqt .....pozor
Росен

2012.02.15 | 11:25

20
Тази твар е причинила страдания на много семейства
kolev

2012.02.15 | 11:25

19
S tazi sadebna vlast,kade se butame za Europa,tova prestaplenie e za dojivotna prisada!
джъдж

2012.02.15 | 11:24

18
Убеден съм ,че "неподкупните " български магистрати ,ще му отредят заслужено наказание - да кажем ,условна присъда от шест месеца , с три месеца изпитателен период ,а после Йоско спокойно ще може да осъди роднините ,на убитите от него - да му платят лечението в швейцарска клиника. Да живее българското правосъдие ! Вие какъв доклад очаквате от Брюксел ,бе хора ? Държава ,в която правосъдието се купува като сирене - не е добра държава.
Mila

2012.02.13 | 10:04

5
За жалост, си напълно прав:((((
MIla

2012.02.15 | 11:24

17
Ne moga da razbera zakona, kak taka kato si priznae6 i ti namalqvat prisadata - priznat grqh, polvin grqh taka li? Zakona trqbva da se promeni! Kakvo ima da si priznava toq? I bez da si priznava se znae, kakvo e napravil!!! A, kolkoto do sada vsi4ki si go znaem, kolko e podkypen. YJAS!!! I kak sega trqbva da se po4yvstvat semeistvata na ybitite? Blizkite im gi nqma....da e mislil predi da sedne zad volana piqn. Sajalenieto i izvinenieto my nqma da gi varne,nali?!

2012.02.15 | 11:24

16
Тоя дали наистина е парализиран? Да не се окаже, че като го пуснат слад някоя друга година е станало чудо и е проходил! А по отношение на присъдата, всеки коментар е излишен! При всички положения, ако пострада някой правоимащ, а извършителя е някой беден алкохолик заклеймяването ще е тотално. Никога няма да се оправиме! Некомпетентни политици, неграмотни икономисти и тотално разложена съдебна власт!
Onyx

2012.02.15 | 11:24

15
Правосъдието и всичките свързани с него институции в България са СРАМНО ПЕТНО, което се вижда не само от цяла Европа, а и от целия Свят! А после се обясняват, положителни доклади имало, някакъв мазен евро-бюрократ бил казал нещо положително - лицемерни политици и продажници, СРАМ ме е от вас! Рано или късно ще си платите за вашето Бездушие с кръв!
iliev

2012.02.15 | 11:23

14
Utre da blasne i na prokurora deteto s 3,6 promila i da vidim dali 6te mu dade 8 godini,sram za Bagaria i pravitelstvoto,bravo na Cvetanov i upravljava6tite,Balgaria otiva mnogo napred kam Europa!SRAM
Az

2012.02.15 | 11:23

13
И за добро поведение и "здравословни " проблеми ше излезне за нула време ! Правосъдието ни е два вида : За богати , и отделно за нас обикновените хора !
неутрален

2012.02.15 | 11:23

12
Много кръвожаден народ се е събрал тук. 8 години си е съвсем адекватна присъда и изобщо не е леко наказанието му на този Йоско. А ако ви беше син или брат?
secutor

2012.02.15 | 11:23

10
Така си е,но ние българите винаги сме били отмъстителни. Впрочем хубаво е да се знае от тези, които плюят съда, че при съкратеното съдебно следствие /или съкратената процедура, както я наричат лаиците/ съдът определя наказание по общият ред, след което го намалява с 1/3. Това дали делото ще мине по съкратеното съдебно следствие е извън волята на съда.Според НПК това зависи само от подсъдимия и неговият защитник.А съдът трябва да спази закона. При което за този вид престъпление при съкратено съдебно следствие Йоско няма как да получи повече от 10 години. Това е положението.Ако някойсмята,че наказанията трябва да са по-високи, да се обърне към деппутата за който е гласувал.А за този вид престъпление, доколкото е непредпазливо,това наказание, което е наложено е напълно адекватно.Абстрахирайте се от това,че осъденият е Йоско.Сигурен съм, че повечето пишещи тук също са управлявали автомобили след употреба на алкохол.Аз лично не познавам някой, който да не го е правил никога. Просто сме имали късмет да не допуснем ПТП. Както е казал Христос, който е безгрешен нека пръвхвърли камък...А такива случаи са за обеца на ухото за всеки. Както виждате от статията Йоско е казал, че ще приеме решението на съда.Очевидно трудно се живее с мисълта, че при пиянски изблик си убил двама души и си осакатил още двама...
krum

2012.02.15 | 11:23

9
a ako utre e va6iat sin i brat-dvamata,gospodin tarikat?Znaete li kakva 6te mu e prisadata v USA?

Добави коментар

Водещи новини