Затвор за мъж, причинил по непредпазливост смъртта на момче

  • 21 юни 2018 17:07

  • 937
  • 1
Затвор за мъж, причинил по непредпазливост смъртта на момче
© Getty Images/Guliver (архив)

Окръжен съд – Бургас наложи ефективно наказание от 4 г. „лишаване от свобода“ и 5г. “лишаване от право да управлява МПС“ на Кирил Г. Това съобщиха от Апелативна прокуратура - Бургас.

Той е подсъдим за това, че на 20 ноември 2017 г. при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Шевролет“, на главен път в посока от Черноморец към гБургас, в района на кръстовище с общински път за с.Атия, общ.Созопол и Военноморска база Бургас, нарушил правилата за движение, като в зона на действие на пътен знак В 26 – „Забранено движение със скорост по-висока от 60 км/ч“ се е движил със скорост от 95 км/ч, също така не е намалил скоростта или спрял, за да пропусне преминаващия по пешеходната пътека пешеходец и по непредпазливост е причинил смъртта на Костадин Д. – престъпление по чл.343, ал.3, предл.6, б.„б“, предл.1, вр. чл.1, б.„в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното производство. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
937 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.21 | 20:19

1
bravio , a za MAXIM STAVIISKI ZA6TO NIAMA ZATVOR - TOI SA6TO UBI 4OVEK I OSAKATI DRUG ; ZA6TO

Добави коментар

Водещи новини