Община Пазарджик е осъдена да заплати 5 000 лева обезщетение заради Абаджиевата къща

  • 20 юни 2018 14:03

  • 854
  • 1
Община Пазарджик е осъдена да заплати 5 000 лева обезщетение заради Абаджиевата къща
© Булфото (архив)

Със свое решение Върховният административен съд потвърждава решение на Административен съд-Пловдив, с което Община Пазарджик е осъдена да заплати 5 000 лева главница, плюс лихва и разноски по дело, свързано с Абаджиевата къща.

Става дума за отменено решение на Общинския съвет в Пазарджик, с което се променя начина на приватизация и извършване на продажба на Абаджиевата къща. Решението е взето през 2013 година и впоследствие е отменено.

„Това решение е в противоречие с признати приватизационни права на двама от адвокатите, които са наематели в къщата. Отменянето му дава възможност да се търси обезщетение за нарушаването на тези права, което е присъдено с решение на съда. ВАС констатира, че се нарушава закона и то не само от общинските съветници, тъй като това е третата продажба, инициирана от Община Пазарджик на парцела, в който се намира Абаджиевата къща, която е паметник на културата“, обясни адвокат Валентин Табаков, цитиран от Фокус.

Намерението за продажба не среща законова опора, а санкциите на съдебните органи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
854 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
браво

2018.06.20 | 19:15

1
Тази Община трябва да се преобърне.начело с кмета й и да се разберат доста ужасна неща...докога ще е недосегаем и хората му...колко хора останаха с хитростите им без осигуровки.чрез хитрите им схеми..когато се разкрият тези неща.тогава хората ще видят.че се прави нещо в тая държава.Не може да не актуализират граждански договори спрямо мин.заплата и хората да им работят като на пастоянен договор и да мълчат ш да се страхуват.докато сами не напуснат...в Европа ли сме или Къде?

Добави коментар

Водещи новини