Областният управител на Добрич заведе дело срещу общинския съвет в Каварна

  • 20 юни 2018 11:15

  • 701
  • 0
Областният управител на Добрич заведе дело срещу общинския съвет в Каварна
© Булфото/Архив

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов заведе дело в Административния съд срещу решение на общинския съвет в Каварна за забрана на строителните работи във ваканционните селища, курортните комплекси и територии в общината от 15 юни до 1 октомври, съобщават от областната администрация.

Областният управител първоначално върна решението на общинския съвет за преразглеждането му с мотива, че Законът за устройство на Черноморското крайбрежие определя забранителният срок да започва от 15 май. Общинският съвет може да промени началната дата на забраната, но това трябва да стане преди 1 март на текущата година и решението бъде обявено на интернет страницата на общината. Общинският съвет е взел решението за забраната на строителните работи от 15 юни на заседанието си през май.

Областният управител счита, че е незаконосъобразно и забраната за строителството да не засяга облагородяването на пешеходното пространство в крайбрежната зона на Каварна, както е решил още общинският съвет, посочват от областната администрация.

На последната си сесия през юни общинският съвет не е приел предложението за преразглеждане на решението и спорът ще продължи в Административния съд в Добрич на 18 юли, когато е насрочено първото заседание по делото.

Последвайте канала на

Владимир Василев
701 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини