Първи версии за ареста на най-младия кмет (видео)

  • 19 юни 2018 08:00

  • 7204
  • 3
Първи версии за ареста на най-младия кмет (видео)
© Нова телевизия

Кметът на село Войнягово Тодор Танковски е задържан с обвинение за подкуп. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов. Танковски е най-младият кмет на населено место, като е само на 24 години.

Според информацията, която имаме, следствието продължава и днес ще има повече подробности по случая, каза Стоянов.

Една от версиите за задържането на кмета на Войнягово - получил подкуп от човек от селото за издаване на строително разрешително за къща. Другата версия - Танковски е влез парите от човек, който искал да добива инертни материали.

От един кмет на кметство не зависи разрешително за строителство, по-вероятна ми изглежда версията за прикриване на извършителите на добив на инертни материали, заяви Стефан Стоянов.

Имахме сигнал, че отпуснатите средства от Община Карлово за ремонт на помещения в кметството, не са оползотворени по предназначение. Кметът на общината разпореди да се сформира комисия, която да извърши проверка. В резултат на тази проверка беше извършен надчет на кмета на Войнягово Тодор Танковски в размер на 1800 лева, която той за 6 месеца трябва да възстанови. Той започна да изплаща сумата от миналия месец, като от заплатата му се отделят по 300 лв. месечно, добави секретарят на Община Карлово.

По думите на председателя на Общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков се говори, че Тодор Танковски посещавал игрални зали. Той обаче уточни, че това са слухове и не може да ги потвърди.

Жителка на Войнягово защити кмета, като каза, че не вярва Танковски да е взел подкуп. Направил е много неща за селото. Дори си мисля, че парите, които е взел, са за предстоящия събор на селото, каза жената.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7204 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.19 | 09:26

1
Аз съм от селото, всеизвестен факт е, че комарджия, кмета!
???

2018.06.19 | 10:08

3
е, що го избрахте тогава?

2018.06.19 | 09:27

2
kakvoto i da e vzel kmeta na voiniagovo e vzeto ot covek i ne e ograbil darjavata sas miliardi kakto ia e ograbil grob.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини