Затвор за пияния шофьор на автобус с ученици

  • 15 юни 2018 13:09

  • 2694
  • 0
Затвор за пияния шофьор на автобус с ученици
© Getty Images/Guliver (архив)

Районен съд - Златоград осъди на 8 месеца затвор шофьора на автобуса, който пристигна пиян в града, за да превозва деца на екскурзия. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Златоград е осъден мъж с инициали С.К., на 48 г., за това, че на 1 юни 2018 г. около 07.00 часа в Златоград управлявал моторно превозно средство – автобус, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда (1.64 на хиляда), установено по надлежния ред – чрез химическа експертиза за определяне концентрацията на алкохол. 

По бързо производство Районен съд - Златоград му е наложил наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 500 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от две години. Присъдата е произнесена по реда на съкратеното съдебно следствие, като С.К. е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт и наложеното наказание от една година „лишаване от свобода“ е редуцирано с една трета т.е. 8 месеца “лишаване от свобода” ефективно. 

По делото е установено, че на 1 юни 2018 г., в гр. Златоград, служители на РУ на МВР-Златоград извършили проверка за употреба на алкохол на водачи на автобуси, които потегляли от града за екскурзии с ученици. С техническо средство било установено, че обвиняемият бил употребил алкохол, като е била назначена химическа експертиза и отчетено наличието на 1.64 промила на хиляда в кръвта на С.К. 

Присъдата не е влязла в сила и може да бъде обжалвана и протестирана пред Окръжен съд - Смолян.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини