Прокуратурата в Добрич задържа за срок до 72 часа издирван с ЕЗА от френските власти

  • 05 юни 2018 21:25

  • 1743
  • 0
Прокуратурата в Добрич задържа за срок до 72 часа издирван с ЕЗА от френските власти
© gettyimages (архив)

Окръжната прокуратура в Добрич задържа за срок до 72 часа българин, издирван с Европейска заповед за арест, издадена във Франция, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Д.Я. /41 г./ е обявен за издирване за изтърпяване на влязла в сила четиригодишна присъда за сводничество, за която той е знаел. Д.Я. се е укривал и от българската полиция. Срокът на личната му карта е изтекъл на 16 юли 2017 година, но издирваният не се е явил да я поднови, за да не бъде задържан под стража, посочват от Апелативната прокуратура.

Д.Я. е променял три пъти имената, с които се е представял във Франция. Европейската заповед е издадена от прокуратурата в Марсилия по имената, които българинът е носил до 19 юли 2001 година. В същото наказателно производство, водено във Франция, са осъдени на четири години "лишаване от свобода" и брат му, и неговата съпруга. Окръжната прокуратура внесе искане в Добричкия окръжен съд за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Д.Я., информират от пресцентъра.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1743 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини