Апелативен съд - Варна отложи делото на Анита Мейзер

  • 28 май 2018 11:26

  • 10398
  • 1
Апелативен съд - Варна отложи делото на Анита Мейзер
©

Апелативният съд във Варна реши да отложи тази сутрин делото срещу Анита Мейзер.

Тя обжалва осъдителната си присъда за убийството на съпруга си Николай Димов и предлагането на подкуп на полицейски служител. Следващото заседание трябва да се проведе на 25 юни, предаде радио Фокус. Новата дата е насрочена заради поискана отсрочка от страна на вещите лица, на които през март беше възложено да изготвят повторна комплексна съдебно-медицинска експертиза. Медиците трябваше да изяснят дали установените травматични увреждания по тялото на починалия Николай Димов могат да бъдат получени по начина, за който свидетелства в предходното съдебно заседание подсъдимата.

Преди два медеца Анита Желева се отрече от показанията, дадени на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. На предходното заседание пред Апелативния съд във Варна, тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар. “свински опашки“ около краката и врата на съпруга си. Според нея Николай сам е поставил и затегнал две стяжки около врата си.

Подсъдимата обжалва пред Варненския апелативен съд наказанието от три години и половина за убийството по непредпазливост, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът ѝ присъди 4 години и половина “лишаване от свобода“. От двете наказания Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжният съд ѝ наложи и глоба в размер на 8000 лева, както и обезщетение за майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2018.05.28 | 12:34

1
Докога ще я дъвчат тая , бе ?!
Да я осъждат , да лежи , колкото ще лежи и стига вече !

Добави коментар

Водещи новини