Отмениха разследването срещу главния архитект на София

  • 23 май 2018 13:58

  • 653
  • 0
Отмениха разследването срещу главния архитект на София
© Нова телевизия (архив)

Заместник-главният прокурор Пенка Богданова отмени постановлението на Апелативна прокуратура София, с което е образувано наказателно производство срещу главния архитект на София Здравко Здравков, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

При извършена служебна проверка Богданова е отменила постановления на апелативния прокурор Стойчо Ненков от 9 май. Установено е, че той се е произнесъл при неизяснена фактическа обстановка, която не позволява да бъде направен обоснован извод относно това налице ли е вече наложено административно наказание за същото деяние. 

Образуваното разследване срещу Здравков е за възпрепятстване на изпълнението на съдебно решение. Допълнителна проверка за това дали има престъпление ще направи районната прокуратура на София. 

Зам.-главният прокурор е отменил и още един акт на прокурор Ненков, при който са били допуснати нарушения. Прокурор Богданова е изпратила предложение на административния ръководител на столичната апелативна прокуратура за извънредно атестиране на прокурор Ненков. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини