Затвор за шофьорите, убили двама студенти в катастрофа

  • 17 май 2018 10:24

  • 3382
  • 1
Затвор за шофьорите, убили двама студенти в катастрофа
© Getty Images/Guliver

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Благоевград, съдът е признал за виновни подсъдимите М.З. (на 28 години) и П.Д. (на 42 години) за допуснато от тях пътно-транспортно произшествие, при условията на независимо съпричиняване, довело до смъртта на двама студенти, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът е станал на 2 септември 2015 година на пътя ГКПП - Златарево - Петрич. М.З. управлявал лек автомобил "Фолксваген" след употреба на наркотично вещество - кокаин. Движел се в посока с. Първомай - Петрич с превишена скорост от 120 км./ч., при максимално разрешена скорост от 90 км./ч. Заедно с него в колата се возили двама студенти.

В близост до ханче "Сондата" лекият автомобил се ударил в задната част на движещия се пред него товарен автомобил "Камаз", управляван от П.Д. В хода разследването е било установено, че камионът бил технически неизправен. При възникналото в резултат от действията на шофьорите ПТП загинали двама студенти, пътували в лекия автомобил.

На двамата водачи са наложени ефективни наказания. М.З. е осъден на "лишаване от свобода" за срок от четири години при първоначален "общ" режим. Осъдителната присъда за П.Д. е три години "лишаване от свобода" и забрана да шофира за пет години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3382 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини