Осъдиха мъж, ухапал полицай

  • 16 май 2018 14:49

  • 2859
  • 1
Осъдиха мъж, ухапал полицай
©

Софийски районен съд осъди Антонио Ников за нанесена от него телесна повреда на полицай, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Присъдата е по внесен от СРП обвинителен акт.

За времето от 19.00 часа на 13 май 2015 г. до 07.00 часа на 14 май 2015 г., свидетелите Г. и П. – служители на 07 РУ СДВР, осъществявали служебните си задължения, свързани с опазване на обществения ред. На 14 май 2015 г. около 01.45 часа в гр. София на бул. „Йордан Йосифов” срещу №8, те спрели за полицейска проверка автомобил, управляван от обв. Ников, в който се намирали свидетелите М., К. и Я.

Служителите на МВР поискали документите на водача на автомобила, заедно с личните карти на пътниците - за проверка. Обвиняемият Ников предоставил исканите документи, но без този, удостоверяващ застраховка на автомобила „Гражданска отговорност“. При отправена покана към него да го предостави, Ников заявил, че „сме в Европейски съюз“ и „такова нещо не му трябва“. Поради това, на Ников бил съставен акт за административно нарушение. Докато свидетелят Г. разяснявал на обвиняемия съдържанието на акта, Ников се пресегнал към вътрешността на полицейския автомобил, взел си документите и побягнал. Г. разпоредил на Ников да спре, но той не се подчинил, поради което Г. го застигнал и задържал с ръце.

В този момент Ников ухапал трети и четвърти пръст на дясната ръка на Г., като по този начин му причинил разкъсно-контузна рана в тази област, както и оток и кръвонасядания по гръбната повърхност на трети и четвърти пръст на дясна ръка.

По случая е образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП, а след приключване на разследването е изготвен и внесен обвинителен акт.

С присъда на СРС, на Ников е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, изпълнението на което е отложено за срок от четири години.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини