Домашен арест за един от обирджиите на банкомата в Сапарева баня

  • 14 май 2018 19:10

  • 1642
  • 1
Домашен арест за един от обирджиите на банкомата в Сапарева баня
©

Пуснаха под домашен арест един от обирджиите на банкомата в град Сапарева баня. Това стана с решение на Окръжния съд в Кюстендил.

Мярката на К.М. беше изменена от"задържане под стража" в по-лека - "домашен арест", съобщиха от прокуратурата.К.М. е обвиняем за това че около 03.20 ч. на 9 ноември 2017 г., в гр. Сапарева баня, от офис на банка ДСК ЕАД на ул. "Княз Борис I", заедно с Кр. Й., Т. Б. и Г. Д. отнели сейф, съдържащ касета с парични средства в размер на 9 000 лева.

За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот - взривяване на вратата на АТМ - устройство и използване на леки автомобили марки "БМВ Х5" и "Фолксваген Кадди". К.М. е бил задържан заедно с Кр. Й. на 22 януари 2018 г. в Перник, като им е била наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

На 27 април 2018 г., във връзка с постъпила от К.М. молба за изменение на мярка за неотклонение "задържане под стража", взета по повдигнатото му обвинение, се е провело съдебно заседание в Районен съд - Дупница. Тогава с определение на съда същата е била оставена без уважение.

В законоустановения срок К. М. е обжалвал определението на Районния съд пред Окръжен съд - Кюстендил, който е изменил наложената му мярка за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест". Определението на съда не подлежи на обжалване и протест.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1642 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини