Защитата на Цветан Василев отрича да са натискани свидетели

  • 09 май 2018 13:18

  • 734
  • 1
Защитата на Цветан Василев отрича да са натискани свидетели
© GettyImages/Gulliver

"Поредните тъпотии на Гешев!" - с тези думи защитата на Цветан Василев отхвърли казаното от ръководителя на спецпрокуратурата Иван Гешев, че вече има повдигнати обвинения на адвокати за натиск над свидетели.

Защитата заяви, че не иска да бави делото, но настоява съществената част от обвинителния акт да бъде прочетена в залата, за да може всички да чуят за какво става дума. Адвокатите обаче потвърдиха, че все пак от основното дело за фалита на КТБ има отделени материали за натиск над свидетели. Те обаче били срещу неизвестен извършител. Целта на всичко това, според адвокат Константин Симеонов, била да бъдат направени част от свидетелите защитени, да не бъдат доведени в съдебна зала, а само да им бъдат прочетени показанията.

Заседанието по процеса продължава след кратка почивка. В съдебната зала прокуратурата чете съществената част от обвинителния акт, която е около 5000 страници. Прогнози сочат, че разпити на свидетели може да има най-рано през октомври.

Константин Симеонов прогнозира, че през лятото ще има развитие по молбата на Цветан Василев, в която той се позова на закона "Магнитски".

Последвайте канала на

Нора Виткова
734 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.09 | 13:40

1
Имаше един български игрален филм с актьор на фамилеь фамилия ГЕШЕВ.Не мога да си спомня кой беше филма .

Добави коментар

Водещи новини