Оставиха в ареста обвинения в сводничество кмет

  • 30 април 2018 20:12

  • 15625
  • 3
Оставиха в ареста обвинения в сводничество кмет
© Getty Images/Guliver

Оставиха в ареста кмета на с. Тъжа Цвятко Балабуров. След 3-часово заседание, освен него, Специализираният съд реши да остави и останалите шестима задържани по случая. С аргумента, че няма опасност да се укрият, но могат да извършат друго престъпление. Обжалването на решението може да стане най-рано 8 май, съобщава Нова телевизия.

Кметът и още 8 души бяха задържани при спецакция. Обвинени са към склоняване на момичета към проституция.

Кметът на старозагорското село Тъжа Цвятко Балабуров бил тарторът на бандата, която оплела в мрежите си 20 момичета, твърдят разследващите.

На момичетата са предоставяни високо лихвени кредити, които те трудно успявали да обслужват и се получавало така, че те дължат пари на организаторите на престъпната дейност, обясни Стоян Темелакиев, ГДБОП.

Принудени по този начин, момичетата изпълнявали това, което се иска от тях на няколко места в София. Едно от тях - невзрачен бар в центъра на столицата. Там се осъществявал и подборът на компаньонките. Престъпниците пускали обяви под предлог, че търсят сервитьорки и танцьорки.

Няма данни за упражняване на насилие. Те са знаели какво вършат и срещу какво упражняват тази дейност, заяви Силвия Соколова, наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура.

В Тъжа познават Цвятко като добър кмет.

Добро момче, тича много, занимава се с всичко. Обръща внимание, когато имаме някакъв проблем, разказват хората в Тъча. По думите им живее в селото, но събота и неделя ходи в София.

Кметът на Тъжа е познат на следствието. Срещу него има съдебно производство за трафик на хора от преди 3 години.
 

Константин Тодоров
15625 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГЕРИ

2018.05.01 | 07:29

3
БЪЛГАРСКА ПРОСТА РАБОТА
бат'Паци

2018.05.01 | 03:48

2
Нямам думи...затворник...после кмет...сигурно предстои да осъди държавата,че не го оставят да си върши работата...а толкова лесно може да бъде-затворници,да нямат право на обществен пост!

2018.05.01 | 03:45

1
тоя си е направо за бесилото

Добави коментар

Водещи новини