Румяна Арнаудова: Повече от 13 болници уличихме в престъпна дейност (видео)

  • 30 април 2018 08:06

  • 7536
  • 5
Румяна Арнаудова: Повече от 13 болници уличихме в престъпна дейност (видео)
© pixabay.com

Бивши болнични директори е възможно да попаднат под прицела на прокуратурата. Това заяви говорителят на главния прокурор във връзка с новата серия от 13 болници, разследвани за безстопанственост.

Румяна Арнаудова уточни в сутрешния блок на  Нова тв, че вече са проверени 329 договора. Навсякъде е установен порочният модел „болница в болница”, който облагодетелства частниците за сметка на здравните ни осигуровки.

„Ще бъдат разследвани всички договори, които са сключвани в инкриминирания период от време. Считаме, че освен незаконосъобразно сключени договори за съвместна дейност, наем на апаратура и други, е напълно възможно да са сключени и явно неизгодни сделки. Част от разследването ще бъде и дейността на длъжностните лица от съответното министерство и съответната регионална здравна каса, които са дали разрешение за осъществяване на медицинска дейност в нарушение на закона”, обясни в „Здравей, България” Арнаудова.

Тя припомни, че още през месец декември прокуратурата е разпоредила проверки заради модела „болница в болницата”. Така в рамките на няколко месеца са извършени проверките на 329-те договора, които са сключени от общински и държавни заведения. В голямата си част те са незаконосъобразни, поясни Арнаудова.

„Повече от 13 болници уличихме в престъпна дейност, която има користни намерения. Стига се до там, че общинското или държавно лечебно заведение е на ръба на фалита. За това пък частните, които са се настанили в тези болнични заведения, печелят пари и дори източват Здравната каса. Пациентите пък не получават по-качествена услуга”, каза още Румяна Арнаудова.

Последвайте канала на

Нора Виткова
7536 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Овца от стадото

2018.05.02 | 15:12

5
Как може да уличиш болница в престъпна дейност, като наказателната отговорност е лична? Носи се от конкретно физическо лице... Говорим си все едно не сме юристи или само за да кажем нещо ?

2018.04.30 | 10:16

2
МОЖЕ, АКО СИ ПРОДУКТ НА ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ
До Стадото...

2018.05.02 | 15:12

4
Не е лична....всички са навързани като митничари.

2018.04.30 | 11:22

3
ПРИ ФЕОДАЛНИЯ ТОТАЛИТАРИЗЪМ ПРЕСТЪПНИЦИ СА БОЛНИЦИ, УЧИЛИЩА, УНИВЕРСИТЕТИ, НАУЧНИ ОРГАНИЗАЦИ, ЕКОЛОГИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА ВЪОРЪЖЕНИ И СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ И НЕ ЛЪЖАТ. А НАЙ-ЧЕСТНИ СА МИЛИЦИОНЕРИ, ЧЕНГЕТА И МУТРИ, ФАТМАЦИ И ВСИЧКО ЛЪЖЛИВО И КРА
K Cd

2018.04.30 | 09:37

1
Проверете родилното в Сливен там всички родилки са с ниска плацента и трябва и задалжително трябва секцио!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини