Обвиниха Лазар Влайков за причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла обвинителен акт в Районен съд - Пазарджик срещу бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков /45 г./, за това, че като е държал огнестрелно оръжие "Глок 27" и 50 боеприпаса за него, не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвала смъртта на Наско Тонкев /47 г./.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. От там уточняват, че обвиняемият е имал разрешително от ноември 2015 година със срок на валидност до 2020 г. От прокуратурата припомнят, че на 31 август 2017 г. семейството на Влайков е било поканено да празнува рожден ден на 6-годишно момче, син на негов приятел. Гостите се събрали в заведение в с. Виноградец, обл. Пазарджик. Като тръгвал от дома си, обвиняемият вместо да остави пистолета и боеприпасите в мястото за съхранение, ги поставил в личната си чантичка, взел ги със себе си и с тях отишъл в заведението.

В разгара на празненството имало заря, някои от гостите стреляли с газово оръжие. Когато изстрелите от газовите пистолети започнали да намаляват, Влайков решил да се похвали с новия пистолет. Той заредил пълнителя и стрелял във въздуха, след което започнал да го показва и предава на други лица, които също стреляли с оръжието. Обвиняемият повикал при себе си Наско Тонкев, за да му покаже пистолета. Той също стрелял няколко пъти във въздуха. По същото време 6-годишното дете обикаляло около масата и проявило интерес към оръжието. Около 23,50 ч. - 23,55 ч. пистолетът се озовал, по неустановен начин, в ръцете на малолетното момче и то произвело изстрел. Куршумът попаднал в областта на горната лява мишница на Наско Тонкев.

Според извършената съдебно-медицинска експертизата жертвата е починала от вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата. От Апелативна прокуратура - Пловдив посочват, че по делото са разпитани свидетели, извършен е следствен експеримент, изготвени са множество експертизи, от които се доказва, че изстрелът е бил възпроизведен от малолетното дете. Към момента обвиняемият Лазар Влайков е с мярка за неотклонение "Гаранция" от 8 000 лева. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Влайков, е лишаване от свобода от три до десет години, посочват още от прокуратурата.

Коментари

  1. 2018.05.02 | 12:06
    ПОСТАНОВКИ ОТ СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет