Предадоха на съд младеж за убийство по непредпазливост

  • 19 април 2018 17:11

  • 1325
  • 0
Предадоха на съд младеж за убийство по непредпазливост
© Булфото (Архив)

Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Божидар Г (на 22 г.).

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Той е подсъдим за това, че 13.10.2016г. в гр. Шивачево, обл. Сливен, при управление на моторно превозно средство – товарен автомобил марка „Форд Транзит 330“, нарушил правилата за движение по пътищата. Така по непредпазливост причинил смъртта на 67-годишен мъж от гр. Шивачево и след деянието е избягал от местопроизшествието.

Подсъдимият работил като шофьор на микробус, с който бил разнасян хляб по търговски обекти. На горепосочената дата Божидар Г. доставил хляб на магазин в гр. Шивачево. След като се разплатил с продавачката, се качил в превозното средство, за да потегли.

Тогава от магазина излязъл пострадалият, който се насочил в зоната зад микробуса и неправомерно навлязъл към средната част на пътното платно. В този момент товарният автомобил предприел маневра на заден ход, като скоростта му достигнала 12 км/ч.

Подсъдимият предприел и извършил маневрата, без да наблюдава непрекъснато цялата зона зад товарния автомобил, като е следвало или да предприеме обръщане на посоката на движение при движение напред и на място, което не би затруднило останалите участници в движението, или да осигури човек, който да регулира извършената маневра.

В резултат от предприетата маневра пешеходецът бил ударен, а тялото му попаднало под гумите на превозното средство.

Подсъдимият възприел какво се е случило, слязъл от микробуса и опитал да проведе разговор с пострадалия, но не успял. Тогава се качил на превозното средство и напуснал местопроизшествието. Пострадалият починал от раните си в болнично заведение.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.04.2018 г.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини