Изправят пред съда пиян шофьор, причинил катастрофа със смърт

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла в съда обвинителен акт срещу В. Богданов /38 г./ от областния град, който причинил ПТП със смърт, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 3 януари 2017 година Богданов употребил голямо количество алкохол в село Благово, но въпреки това се качил на автомобил и потеглил към Монтана. Той навлязъл в платното за насрещно движение с голяма скорост и се ударил челно в идващ насреща автомобил, въпреки опита на другия водач да избегне удара с маневра вдясно. При катастрофата загинал един човек, а друг, пътуващ в ударения от Богданов автомобил, бил в критично състояние със счупване на ключица и коремна травма, но оцелял.

След катастрофата Богданов отказал да даде кръвна проба, и се държал грубо с пристигналите на място полицаи. Разследване и експертиза по делото установили, че в момента на произшествието той карал със 128 километра в час, при ограничение от 90 на този участък от пътя, а съдържанието на алкохол в кръвта му било 2,3 промила, при пределно допустима норма от 0,5 промила. Към този момент Богданов нямал и свидетелство за управление на МПС, тъй като бил наказан за други произшествия на пътя. Предстои насрочване на заседание по делото, уточниха от Съдебната палата в Монтана.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет