3 години и 6 месеца затвор за кражба на златни накити и укриване извън границата

  • 29 март 2018 14:32

  • 1452
  • 0
3 години и 6 месеца затвор за кражба на златни накити и укриване извън границата
© Gettyimages

Наложиха ефективно наказание от 3 г. и 6 м. „лишаване от свобода“ на Златимир М.(на 43г.). Това съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.

Той е признал вината си за това, че на 23.10.2008 г., в минно селище „Черно море“ – ул. „Атанас Буров“, от заложна къща, при условията на опасен рецидив, действайки като извършител, в съучастие Иван В. и Олег П.- също извършители, след предварителен сговор с последните двама, в немаловажен случай, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – взломяване на заключващите механизми на двете входни метални врати на гореупоменатата заложна къща, чрез използване на технически средства - тръбен ключ, метална щанга и отвертка, и чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил, отнели метална каса, ведно с намиращите се в нея парична сума в размер от 673 лв. и 336 златни накита – всичко на обща стойност 39 409 лв., от владението на Р.М., упълномощен да управлява горепосочената заложна къща към процесната дата, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят, като кражбата е в особено големи размери, представляваща особено тежък случай – престъпление по чл.196а, вр. чл.196, ал.1, т.2, вр. чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.29, ал.1, б. „а“ и „б“ от НК, вр. чл.55, ал.1, т.1 от НК.
Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Златимир М. е предаден на българските правоохранителни органи от Република Гърция въз основа на издадена ЕЗА.

Олег П. и Иван В. са с наложени наказания, които са влезли в законова сила още през 2012 г. На Олег П. е наложено ефективно наказание от 3 г. „лишаване от свобода“, а на Иван В. е наложено условно наказание от 2 г., изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от 4 г.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас, е окончателно.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1452 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини