Районният съд в Харманли насрочи делото за бунта в лагера

  • 27 март 2018 13:22

  • 815
  • 0
Районният съд в Харманли насрочи делото за бунта в лагера
©

Районният съд в Харманли насрочи делото срещу 21 мигранти, които ще отговарят за размириците от 24 ноември 2016 г. в лагера. Новината за Дарик радио бе потвърдена от председателя на Районен съд в Харманли Минка Китова.

Четирима от обвиняемите са непълнолетни, а останалите 17 са пълнолетни. Съдия по делото е Веселин Коларов и през април, той ще проведе разпоредителното заседание. Афганистанците, които излязоха на бунт и потрошиха имущество на Държавната агенция по бежанците, са обвинени, че в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - служители на РУ на МВР-Харманли, ОД на МВР-Хасково, Зонално жандармерийско управление /ЗЖУ/-Кърджали, ЗЖУ-Пловдив и ЗЖУ-Плевен.

В бунта имаше и ранени полицаи. Относно причинените телесни повреди на пострадалите полицаи, участвали в опазването на обществения ред по същото време, материалите са отделени в други две досъдебни производства, пояснява Дарик.

Последвайте канала на

Десислава Станева
815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини