Адвокатите на машинистите на влака от Хитрино поискаха и експертизата на фирмата-превозвач

  • 21 март 2018 14:02

  • 1325
  • 0
Адвокатите на машинистите на влака от Хитрино поискаха и експертизата на фирмата-превозвач
© Булфото

В Шуменския окръжен съд продължава делото срещу машинистите на влака-убиец в Хитрино. За инцидента с взривената цистерна на гарата на 10 декември 2016 година са обвинени машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Очаква се да бъдат прегледани видеозаписи от деня на железопътната катастрофа, станала на 10 декември 2016 година. От последвалия взрив загинаха 7 души, 29 пострадаха, разрушени бяха десетки сгради.

В няколко поредни заседания ще бъдат предявени материали, коит о не са предоставени на защитата при досъдебното производство, обясни съдебният помощник Стилян Стилянов: "7 000 снимки, 24 часа видеозаписи и до два часа аудиозаписи".

Видеоматериалите са от стационарни камери на търговски обекти и от дронове, а аудиозаписите са разговори между жп служители.

"Това е от изключителна важност за защитата", посочи адвокат Ивайло Йорданов. Според него, направената външна експертиза на фирмата-превозвач също би помогнала за изясняване на инцидента.

"На този етап външна експертиза няма как да бъде внесена. Ще намерим начин да го направим по-нататък в процеса. Тя ще внесе яснота какво е станало и как е станало", заяви адвокат Йорданов.

Заседание по делото ще има и в четвъртък.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини