Искат задържане под стража за мъж, извършил двойно убийство

  • 21 март 2018 11:58

  • 1534
  • 0
Искат задържане под стража за мъж, извършил двойно убийство
© Pixabay

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 55-годишен мъж за умишлено убийство на две лица.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Живко Й. на 55 г. е обвинен за това, че на неустановена дата, в периода от 17 декември 2016 г. до 18 декември 2016 г., в с. Брусино, общ. Ивайловград, обл. Хасково, умишлено е умъртвил повече от едно лице. Жертвите му са 33-годишният Ц.Г. и 54-годишният К.Ш.

Окръжна прокуратура-Хасково счита, че от събраните до момента, по досъдебното производство, доказателства може да се направи обосновано предположение, че Живко Й. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение.

Освен това може да се направи категоричен извод, че съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, защото след инкриминираното деяние обвиняемият е напуснал територията на страната и е направил опит да се укрие, като е бил установен и задържан на територията на Република Гърция. Той е бил предаден на българските власти на 19 март 2018 г. въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Хасково.

Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1534 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини