Задържане под стража за мъж, измамил двама души, че ще им отдаде под наем жилища

  • 13 март 2018 16:13

  • 1314
  • 0
Задържане под стража за мъж, измамил двама души, че ще им отдаде под наем жилища
© Pixabay

Варненският районен съд е уважил днес искането на Районната прокуратура за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 26-годишния Петър Г. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Той е бил привлечен като обвиняем за извършени две деяния в условията на повторност и като продължавано престъпление. След привличането му към наказателна отговорност за измама прокуратурата го е задържала за срок до 72 часа с оглед осигуряването му пред Варненския районен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В периода от 6 март до 9 март 2018 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият Петър Г. възбудил заблуждение у двама варненци, че ще им отдаде под наем апартаменти. С действията си той им причинил имотна вреда в размер на 1 160 лева. 26-годишният мъж, който няма постоянен адрес, не е разполагал с права, нито е имал правна възможност да отдаде под наем двата апартамента във Варна.

Само преди един месец Петър Г. е бил осъден за същото престъпление. Присъдата на Софийския районен съд е влязла в сила, преди да извърши настоящото деяние.

Той действал сходно като механизъм при осъществяване на тази измама, която освен че е извършена в условията на повторност, се явява и повторен рецидив, тъй като деянието е в изпитателния срок на определеното от СРС наказание.
Петър Г. е с постоянен адрес в Монтана. Доскоро е живял на квартира в София. В края на февруари 2018 г. пристигнал с приятелката си във Варна и се настанили в хотел.

Съдът е приел аргументите на прокуратурата, че съществува висока обществена опасност на обвиняемия, както и че има реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие, ако е на свобода. Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини