Изборът на председател на Софийския градски съд се провали отново

  • 13 март 2018 14:08

  • 860
  • 0
Изборът на председател на Софийския градски съд се провали отново
© Novini.bg

Съдийската колегия на ВСС не успя да избере председател на Софийския градски съд. Евгени Георгиев получи пет гласа, а Светлин Михайлов само два, седем души от колегията бяха против двамата кандидати.

Все още няма наказани за случилото се в градския съд, припомни по време на дебата преди гласуването председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет и продължи, че вместо това са раздавани индулгенции. Всичко това демотивира, посочи Панов. Заяви, че Светлин Михайлов е скандално прославил се.

Севдалин Мавров подкрепи по време на дебата Светлин Михайлов и заяви, че вероятно винаги ще има недоволни, защото управлението на СГС е много тежка задача. Скоро, заради външните въздействия няма да има кандидати за ръководители в системата, продължи още Мавров.

Цветинка Пашкунова на свой ред заяви, че подкрепя Евгени Георгиев и припомни професионалните му качества. А Атанаска Дишева, която също подкрепя Георгиев, допълни, че той добре познавал градския съд. По-подходящ за поста и според Красимир Шекерджиев бил Георгиев.

След гласуването Светлин Михайлов заяви, че няма да се кандидатира отново в следващата процедура, а за Георгиев било рано да отговори, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
860 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини