Прокуратурата отговори на фирма "Булмаркет" за катастрофата в Хитрино

  • 12 март 2018 15:23

  • 3115
  • 1
Прокуратурата отговори на фирма "Булмаркет" за катастрофата в Хитрино
©

Представената днес от компанията "Булмаркет" експертиза, в която се твърди, че причина за железопътната катастрофа в с. Хитрино е незаключена стрелка на релсовия път, няма характер на доказателствено средство в съдебния процес.

Това се казва в съобщение до медиите от пресцентъра на прокуратурата по повод изнесената днес информация от фирма "Булмаркет" за влаковата катастрофа в Хитрино. Ето какво още пише в съобщението:

"Такава експертиза не е била назначавана нито от органите на досъдебното производство, нито от състава на съда, разглеждащ делото понастоящем. "Частната експертиза", изготвена от чужди експерти, е поръчана и заплатена от "Булмаркет", но не може да послужи за целите на водения наказателен процес. Обвинението не намира основания за промяна на изводите, основани на експертизи, назначени в хода на проведеното разследване и сочещи високата скорост на навлизане на влаковата композиция в района на гарата като основна причина за инцидента. Тези експертни заключения са разгледали и версията, изтъквана сега от "Булмаркет", но са я отхвърлили като несъответна на събраните по делото доказателства за състоянието на релсовия път", завършва съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3115 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.13 | 08:59

1
Тия машинисти така ги набутаха че едва ли ще им се размине

Добави коментар

Водещи новини