Отложиха делото срещу кмета на Септември

  • 09 март 2018 14:02

  • 1497
  • 1
Отложиха делото срещу кмета на Септември
© Булфото

Пазарджишкият окръжен съд поиска документи от Специализираната прокуратура и затова отложи за 4 юни делото срещу кмета на Септември Марин Рачев, който е обвинен в укриване на данъци, в особено големи размери, преди да поеме управлението на Общината.

Пред сградата на съда инициативният комитет "Да спасим община Септември" предостави на медиите извадки от последния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, в който са констатирани множество нарушения от страна на кметския екип.

Част от нарушенията са свързани и с депутата от ГЕРБ Даниела Малешкова, когато е била заместник-кмет на общината. Тя е сключвала неизгодни договори с втората братовчедка на Марин Рачев за доставка на горива и ремонтни дейности, посочва председателят на инициативния граждански комитет Николай Баташки.

"Тази фирма сключва договор с подизпълнител, който взима около 5000 лева за преместването на стълба. Формираната печалба от над 250% за фирмата, управлявана от втората братовчедка на жената на кмета Владимира Бояджийска, без да е извършила нищо, е индикатор за измама", каза Баташки, цитиран от БНР.

Кметът на Септември Марин Рачев заяви, че е жертва на офшорни компании, които искат само за себе си минералните находища на Варвара.

"Фирмите, моите, на които съм бил управител, са регистрирани на личния ми адрес, а не на Филипинските или не знам на кои острови", коментира Рачев.

Николай Баташки заяви, че притежава офшорна компания, но тя никога не е участвала в държавни и общински сделки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1497 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.11 | 09:04

1
А бе идиоти такива .Вземете да го освободите от кметлъка и го съдете 20год .Вземете му окраденото и толкоц.90% от общинските кметове са катотоя бандити разбойник .Лошото че същото е и при правораздаването .Гарван гарвану око не вади .

Добави коментар

Водещи новини