До 2 г. затвор за 16-годишната родилка, удушила бебето си

  • 07 март 2018 15:03

  • 25222
  • 1
До 2 г. затвор за 16-годишната родилка, удушила бебето си
© Pixabay

Законът предвижда до две години затвор за 16-годишната родилка, удушила бебето си, съобщиха от прокуратурата. Тъй като момичето е непълнолетно предвидената наказателна отговорност е "лишаване от свобода" до 2 г.

Престои спрямо 16-годишната родилка П.Л да бъде повдигнато обвинение за убийство от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него.

На 5 март около 15:00 часа в полицията в Казанлък е получен сигнал от лекари от МБАЛ "Д-р Хр.Стамболски"- Казанлък за приета жена след раждане, която не дава обяснение къде е новороденото. Около 14.30 часа в болницата в Казанлък, поради влошени стойности на кръвни показатели е приета 16-годишната родилка. След прегледа е установено, че на 1 март в къща в село Средногорово 16-годишната е родила момченце.

Доказателствата сочат, че родилката е убила детето като го е удушила с ръце. Мъжът, с който момичето живее на семейни начала, е сложил новороденото в найлонова торба и го е занесъл в масивна постройка в землището на селото. Там той го оставил в неработещ хладилник. На мястото в полиетиленова торба е открит трупа на новороденото дете и плацента. Те са предадени за съдебно-медицинска експертиза в МБАЛ-Стара Загора.

Съдебно-медицинската експертиза сочи, че става дума за новородено дете с вътреутробна възраст от 8 лунарен месец, преживяло след раждането около 10 минути, с признаци на зрялост, които предполагат животоспособност, дори и без специални условия. Причината за смъртта е удушаване, сочат данните от експертизата. Състоянието на тялото на бебето отговаря раждането и смъртта да са станали на 1 март 2018 г. Назначена е и комплексна психолого-психиатрична експертиза, която ще установи психичното състояние на родилката преди и по време на убийството. Предстоят разпити на свидетели. Срокът за разследване е двумесечен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Лжеш

2018.03.07 | 20:23

1
За доктора няма ли бърза процедура

Добави коментар

Водещи новини