БДЖ съди бившия си шеф за 24 млн. лв.

  • 01 февруари 2012 11:32

  • 1586
  • 1
БДЖ съди бившия си шеф за 24 млн. лв.
©

Холдинг БДЖ ЕАД е предявил граждански иск срещу бившия директор Христо Монов за 24,146 млн. лв., стана ясно на днешното заседание в Софийски градски съд, където се даде ход на делото.

Когато стана ясна сумата на гражданския иск, адвокатът на Христо Монов каза „2 милиона ни спестихте, да сте живи и здрави”, след което поиска почивка от 5 минути, тъй като след като е чул сумата му „се е качила кръвната захар”.

Според обвинителния акт, прочетен от прокуратурата, на 19 ноември 2008 г. в качеството си на длъжностно лице изпълнителен директор на Холдинг БДЖ ЕАД, Христо Монов е подписал договор, с който ощетява холдинга с около 26 млн. лв. Според обвинението, с подписването на договора с холандската фирма „Арвекс”, Христо Монов не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество.

Престъплението е умишлено и представлява особено тежък случай. На заседанието днес подсъдимият отказа да дава обяснения и каза, че ще говори пред съда като бъдат разпитани всички свидетели. Беше изслушана и съдебномедицинска експертиза, спред която на предишното насрочено заседан ия Христо Монов не е дошъл, защото е бил болен. Съдът прие заключението на вещите лица. Делото продължава с разпит на свидетели.

Последвайте канала на

Novini.bg
1586 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
!!!!

2012.02.02 | 07:57

1
Тази година месец юли има 5 петъка, 5 съботи и 5 недели. Това се случва веднъж на 823 години и се нарича торбичките за пари. По тази причина копирайте това съобщение, разпространете го и до 4 дни парите ще пристигнат при вас. Това е според философията на ФЪН ШУЙ. Който го прочете и не го копира ще загуби пари. Нека си опитаме късмета

Добави коментар

Водещи новини