Ториното излиза от ареста (видео)

  • 08 февруари 2018 13:10

  • 10948
  • 2
Ториното излиза от ареста (видео)
© novini.bg

Софийски апелативен съд пусна от ареста Ивайло Борисов – Ториното и другите трима задържани за помагачество за отвличането на Адриан Златков.

Припомняме ви, че на 2 февруари Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани. Според прокуратурата Ториното и шофьорът му Мартин Марков са осигурили две коли, с които е бил похитен Адриан, а другите двама арестувани - Георги Джамбазов и приятелката му Здравка са закупили сръбски SIM карти, с които са водени преговорите за откупа с бащата Тони Златков.

Ториното излиза от ареста срещу парична гаранция от 10 000 лева. Същата гаранция е наложена и на Георги Джамбазов и Здравка Стефанова, а за Мартин Марков е наложена гаранция в размер на 5000 лева. 

Защитата на обвинените обясниха пред апелативните съдии, че техните подзащитници нямат отношение към случая и събраните доказателства до този момент водят към оправдателна присъда, предаде репортер на Novini.bg.

Има разминаване на свидетелските показания относно автомобила, за който се смята, че е извършено покушението.

Адвокат Мариана Тодорова бе категорична, че събраните до този момент доказателства не сочат за повдигане на каквото и да е обвинение. „Ако подзащитния ми не се казваше Ивайло Борисов, едва ли някой щеше да му обърне внимание и да му повдигне обвинение. Все още не са открити извършителите, за да се повдигат обвинения на помагачите. Доказателната съвкупност е недостатъчна, че умишлено Борисов е помагач“, каза адвокат Тодорова.
Прокуратурата поиска да им бъде потвърдена мярката „задържане под стража“, тъй като могат повлияят на разследването и да се укрият.

Последвайте канала на

Десислава Станева
10948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пандора

2018.02.09 | 21:44

2
Нямат работа в затвора пичовете
наблюдател

2018.02.09 | 21:44

1
Браво на черношарените свине от съдийската кочина!не за пръв път си заслужиха плюскането!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини