Проверяват случай с ученик, който се оплаква от полицейско насилие

  • 31 януари 2012 16:35

  • 1197
  • 2
Проверяват случай с ученик, който се оплаква от полицейско насилие
©

Районна прокуратура-Пазарджик започна проверка по случая с Михаил Цонев, който твърди, че е бил бит от полицейски служител. Към момента не е образувано досъдебно производство по случая.

Назначената проверка трябва да установи обективни ли са твърденията, които излага жалбоподателят, обясни говорителят на прокуратурата в Пазарджик Снежана Стоянова, цитирана от Дарик. Към жалбата е приложено и медицинско удостоверение с дата 27 януари, от което става ясно, че 17-годишният младеж има охлузвания по лицето и десния крак. Според съдебния лекар нараняванията са му причинили болка и страдание. Ако се докаже, че има извършено престъпление от общ характер от длъжностно лице за нанасяне на лека телесна повреда, наказанието е лишаване от свобода до една година алтернативна пробация.

17-годишният Михаил сигнализира медиите и прокуратурата, че е бил пребит от полицая Виктор Костадинов в полицейското управление в Пазарджик. Инцидентът е станал във вторник, 24 януари, когато той изпратил приятелката си до дома й след училище. Малко по-късно в районното управление ученикът твърди, че е бил обиждан и бит от полицейския служител.

Започнали са разпити на свидетели. Майката на Николай Цонев твърди, че е оказан натиск от полицията на приятелите на сина й при разпитите.

Адвокатът на Цонев - Иван Савов заяви, че ако не бъде образувано дело, те ще заведат дело от частен характер срещу инспектор Костадинов.

17-годишният Михаил Цонев е ученик в СОУ" Георги Бенковски". В момента той не посещава училище.

По случая е разпоредена проверка от директора на полицията в Пазарджик комисар Стоян Стоянов. Сигнал е подаден и от самия Виктор Костадинов, който е сигнализирал в районното управление, в което работи, за нецензурни думи и изрази, и непристойно поведение спрямо съпругата му и дъщеря му.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1197 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.13 | 15:29

2
До кога ще търпим тая МИЛИЦИОНЕРЩИНА?
ммммм

2013.08.13 | 15:29

1
Ми направи нещо,като си толкова отворен.Не само да мрънкаш тука

Добави коментар

Водещи новини