Прокуратурата внесе делото за зоокъта в Пловдив в Специализирания съд

  • 06 февруари 2018 14:46

  • 1624
  • 4
Прокуратурата внесе делото за зоокъта в Пловдив в Специализирания съд
© Булфото

Делото срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район "Западен" Димитър Колев за строителството на зоокъта в Пловдив е внесено в Специализирания наказателен съд в София, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя посочи, че няма ново или различно обвинение, то е същото, което беше внесено в Софийския градски съд и върнато от магистратите заради процесуални нарушения в обвинителния акт.

Прокурорите са отстранили посочените от съда нарушения, съобщи говорителят на главния прокурор. Делото е внесено в Специализирания съд заради законодателна промяна от ноември 2017 г., според която делата за корупция срещу лица, заемащи висши държавни постове, се разглеждат от този съд, обясни Румяна Арнаудова, цитирана от БНР.

Иван Тотев, Димитър Кацарски и Димитър Колев са обвинени в престъпление по служба, извършено в съучастие, във връзка с изграждането на зоокъта в Пловдив. Според държавното обвинение с действията си тримата са осигурили облага от 689 хил. лв. за фирма "Запрянови 03" ООД, на която е възложена работата по строителството на зоокъта без обществена поръчка, а с пряко договаряне.

По делото все още не е насрочено първото, т.нар. "разпоредително заседание", уточни Румяна Арнаудова. Тя припомни, че по закон съдът има двумесечен срок да насрочи разпоредително заседание. Този срок тече от 30 януари, когато делото е внесено в Специализирания съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1624 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gost

2018.02.13 | 23:42

4
TOZI KMET E ZA ZATVORA KRADE MILIONI OT DARJAVNATA HAZNA I ZA NAGRADA GO PRASHTAT V USA NA EXKURZIA
Az

2018.02.13 | 23:36

3
Нищо няма да стане . Знаем на кой е дясна ръка мамин крадец ванко !!! Накрая ще осъди държавата крадеца и с това ще се приключи !!! Най крадливият кмет за всички времена на Пловдив !!!

2018.02.13 | 23:35

2
Този ще остане в историята че лично прави чекии на слона и му продаде спермата в Аржентина. Всички кметове от Гроб са чекиджии

2018.02.13 | 07:15

1
Е така е. Едни бият чикии на слона други на бивола Боко и на нереза Цвъки

Добави коментар

Водещи новини