Оставиха в ареста за 72 ч. Мечо, Игуаната и Ламята

  • 31 януари 2012 16:00

  • 1663
  • 2
Оставиха в ареста за 72 ч. Мечо, Игуаната и Ламята
©

Наложена е 72-часова мярка за неотклонение "задържане под стража" на тримата криминално проявени, задържани за кражба в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Спрямо задържаните на 29 януари т.г. – А.Ф., 27-годишен от Бургас, Р.Г., 24-годишен от Средец и Д.С., 23-годишен от с. Дебелт, по прякори съответно Мечо, Игуаната и Ламята, осъществили зареждане на газ и бензин за сумата от 152 лв. на бензиностанция „ШЕЛ” в кв. „Победа”, без да заплатят, с постановление на Районна прокуратура – Елхово е предприето задържане за срок от 72 часа. Лицата са приведени в Районно управление „Полиция” - Елхово за установяване съпричастността им към извършването на въоръжен грабеж на бензиностанция на територията на ОДМВР - Ямбол, по начин, аналогичен на 14-те въоръжени грабежа на магазини в Централната градска част и на бензиностанции в Бургас, Сливен и Поморие през септември 2010 година, осъществени от групата на Игуаната, Ламята и Шливата. Трите лица бяха задържани от служители на ОДМВР – Бургас през 2010 година, като делото им за 14-те случая на въоръжени грабежи в момента е в съдебна фаза. Предвид правната сложност на случаите обаче, срокът на едногодишното им задържане в следствения арест е изтекъл, поради което мъжете отново са на свобода.

За деяние, осъществено на територията на Първо Районно управление „Полиция” – Бургас, а именно кражба на регистрационните табели, поставени на л.а. „Ауди А 3”, с който се придвижвали Мечо, Игуаната и Ламята и последващо зареждане на газ и бензин за сумата от 152 лв., спрямо Мечо и Игуаната е образувано бързо полицейско производство.

При извършеното претърсване на л.а. „Ауди А 3”, с бургаски регистрационни табели, с което са се придвижвали тримата мъже, са открити: 17 боеприпаса за газов пистолет, устройство за заглушаване дистанционното заключване на автомобили (т.нар. „тапа”), два дълги ножа – тип „мачете” и кози крак, ползван за вломяване на врати. Предстои извършването на серия от процесуално-следствени мероприятия за установяване на цялостната престъпна дейност на лицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ХАХАХАХА

2014.05.22 | 01:39

2
ХАХАХАХАХАХАХАХА

2014.05.22 | 01:39

1
мечо и игуаната ги знам ма тоя ламята нещо ми се губи ха ха ха .............

Добави коментар

Водещи новини