Осъдиха обвиняем за побой над двама души по хулигански и ксенофобски подбуди

  • 16 януари 2018 15:59

  • 1686
  • 3
Осъдиха обвиняем за побой над двама души по хулигански и ксенофобски подбуди
© Getty Images/Guliver

24-годишният мъж от града Николай Н. с две обвинения – за причиняване на средна и лека телесна повреда на двама мъже по хулигански и ксенофобски подбуди, е осъден днес от състав на Шуменския районен съд на 3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е било отложено с 5-годишен изпитателен срок. Съдът е уважил и гражданските искове на двамата пострадали. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

В периода от 7 януари до 29 януари 2016 г. подсъдимият Николай срещнал няколко пъти непознатия за него Ст. Д. Още при първата случайна среща той бил подразнен, че непознатият го загледал и въпреки обясненията му, че се е припознал. След няколко дни последвала отново случайна среща между двамата в търговски обект в Шумен. Без да каже нищо, Николай ударил няколко пъти нарочения от него Ст.Д. Той паднал върху стъклената витрина на магазина, която се счупила. С удари Николай изхвърлил пострадалия на улицата. От побоя мъжът получил счупване на носни кости.

В края на януари 2016 г. подсъдимият видял жертвата си на автобусна спирка в града. С удар в лицето Ст. Д. бил съборен на земята. Придружаващите побойника двама мъже ритали падналия на земята шуменец, който подал сигнал на спешния телефон 112, след като нападателите му си тръгнали.

На 30 юли 2016 г. в градската градина на Шумен Николай Н. нападнал разхождащ се по алеите чужденец, който му предложил листовка по повод конгрес на „Свидетели на Йехова“. С ритник в главата 24-годишният подсъдим ударил жертвата си, който останал неподвижен на земята и в кръв. На пострадалия се притекли на помощ двама полицаи, които видели инцидента, но Николай успял да избяга от местопроизшествието.

Съдебномедицинските експертизи на двамата пострадали от агресията на побойника доказват, че нанесените от него телесни повреди са средна и две леки. Причина за извършване на престъпленията според обвинението са грубото незачитане на физическата неприкосновеност на личността, закона и правовия ред. Това е първото дело в Шуменския съдебен окръг срещу подсъдим за извършено престъпление по ксенофобски подбуди.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1686 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.01.16 | 17:00

1
Ама тоя явно е някакъв подивял звяр,който брутално и методично напада хора които не му харесват без даже да се притеснява от това че е на обществени места нито от когото и каквото и да е...чупи имущество и нанася средна телесна повреда...и за това получава 3г условно...

2018.01.16 | 17:00

3
Съдията се е изгаврил с жертвите му!!!!

2018.01.16 | 17:00

2
Мястото на такива животни е в клетка,здраво вързани и с наморник!!!

Добави коментар

Водещи новини