Прокуратурата повдигна обвинение срещу бивш магистрат и адвокат

  • 15 януари 2018 12:25

  • 1344
  • 0
Прокуратурата повдигна обвинение срещу бивш магистрат и адвокат
© Pixabay

Днес Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност бившия председател на Районен съд гр. Раднево - Евелин Драганов и адвокат Филип Горов от Адвокатска колегия в Стара Загора.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На тях са повдигнати обвинения за опит към лично укривателство, извършено в съучастие и в условията на продължавано престъпление.

По случая са събрани доказателства, че в периода 27.01.2017 г. – 31.05.2017 г. двамата заедно и по отделно са направили опит да спомогнат на лице, извършило престъпление, да бъде осуетено спрямо нея наказателно преследване, без да се споразумели предварително.

Спрямо подсъдимата Люба Петрова се води наказателно производство за документни и длъжностни престъпления, което се намира в съдебна фаза.

Действията им се изразявали в провеждането на срещи и разговори с двама от основните свидетели по делото, водено срещу Люба Петрова, в хода на които ги убеждавали да оттеглят показанията си срещу нея.

Действията на обвиняемите останали на фазата на опита, тъй като двамата свидетели отказали да променят показанията си.

Към периода на извършване на настоящето деяние Евелин Драганов не заемал вече длъжността председател на Районен съд гр. Раднево.

По отношение на Драганов и на Горов е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1344 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини