Окончателно: Клошарят Любо влиза в затвора за палежа на Тютюневите складове в Пловдив

  • 09 януари 2018 18:16

  • 3660
  • 2
Окончателно: Клошарят Любо влиза в затвора за палежа на Тютюневите складове в Пловдив
© Булфото (архив)

Клошарят Любомир Данчев, обвиняем за огромния пожар в Тютюневите складове в Пловдив през миналото лято, влиза в затвора за 4 години. Окръжният съд в града под тепетата потвърди присъдата на Районния съд, съобщи Дарик.

На последното обжалване от страна на Данчев срещу наложената му на първа съдебна инстанция ефективна присъда, той поиска да бъде напълно оправдан. Тогава прокурорът по делото Костадин Паскалев съобщи, че резултатите от второто досъдебно производство срещу неизвестен засега общински служител по случая за безстопанственост и допускане в складовете да живеят бездомници, ще станат ясни на по-късен етап от време.

Изгорелите тютюневи складове се намират в центъра на Пловдив. Според обвинението, Данчев изхвърлил незагасена цигара в кош с отпадъци в стаята на 4-я етаж в един от скадовете, който обитавал. Впоследствие огънят стопил кошчето, след което се запалили и намиращите се в близост килими, пътеки, мокет, дюшеци.

След това пламъците обхванали цялото подпокривно пространство на сградата, а поради близостта й със съседния склад, който се намирал на разстояние 2, 3 м, пожарът обхванал и него и със скорост 5 метра в минута се разпространил в южна посока към другата постройка.

Междувременно огнената стихия продължила да се разпространява във вертикална посока, като се усилила след рухването на изгорелите покриви на сградите. От силното нагряване и хвърчащите искри се запалила третата сграда. Вследствие на хвърчащите искри, по-късно се запалил и четвъртият склад, а от лъчистото излъчване били нанесени поражения върху фасадата и на петата сграда.

Щетите бяха изчислени на близо 12 млн. лв.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Антитурция

2018.01.25 | 09:27

2
А иван Тотев кога ще влезе в затвора.Най-крадливия кмет на Пловдив.60 милиона зала дето дори не става за концерт на Планета,ремонти на булеварди по 3 години за 1 км,зоологическата градина,спирането на тролеите..... кога кога кога този наглец ще бъде изритан от нашия град????
по тази територия само клошари

2018.01.25 | 09:27

1
поемат вината.Съвсем скоро един се самоуби,за да угоди на полицията.

Добави коментар

Водещи новини