Съдят баща насилвал дъщеря си

  • 18 декември 2017 16:38

  • 2358
  • 0
Съдят баща насилвал дъщеря си
©

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу баща насилвал дъщеря си. Обвинението срещу Димо П. е за това, че в периода от месец декември 2013 г. до края на месец април 2014 г. в село в общ. В. Търново, в условията на продължавано престъпление, множество пъти – пет пъти на месец, се съвкупявал с лице, ненавършило 14-годишна възраст, като извършеното не съставлява престъпление по чл. 152 от НК и деянието е извършено чрез използване на положение на зависимост и надзор.

Престъпление по чл. 151, ал. 2 т. 1 вр. чл. 26 от НК. Повдигнато му е обвинение и за това, че в периода от месец май 2014 г. до януари 2015 г., в условията на продължавано престъпление, множество пъти - пет пъти на месец, се съвкупявал с лице от женски пол, ненавършило 14 години, като я принудил към това със сила и заплашване и деянието представлява особено тежък случай и лицето е негова дъщеря.

Обвинен е и за това, че в периода от януари 2015 г. до август 2016 г., в условията на продължавано престъпление, множество пъти се съвкупявал със същото лице, ненавършило 18 години, като я принудил към това със сила и заплашване.

Престъпление по чл. 152, вр. чл. 26 от НК. Обвиняемият е осъждан за престъпления против собствеността. Живеел на семейни начала и от това съжителство имал две деца – момиче и момче. През 2002 година обвиняемият бил осъден на лишаване от свобода. След като излязъл от затвора започнал да се държи грубо със семейството си и да упражнява физическо и психическо насилие спрямо тях.

На дъщеря си посегнал когато била на 12 години, като за първи път осъществил полов акт с нея. Всеки път когато посягал на момичето обяснявал, че това е нещо нормално. Пострадалата изпитвала страх от баща си т.к. той много пъти я бил удрял и заплашвал, че ако не се съгласява с него няма да получава материални придобивки, ще я наказва и няма да я пуска да излиза с приятели.

През 2014 година, момичето осъзнало, че това което баща й прави с нея е нередно и започнало да се съпротивлява на желанието му, докато през август 2016 г. взело решение да избяга от дома си и потърсило помощ в Отдел закрила на детето. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Нора Виткова
2358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини